ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ

Κατά τη διαμονή σας στα ενοικιαζόμενα δωμάτια LALAS VILLAGE, στο χωριό Λάλας του νομού Ηλείας, θα έχετε τη δυνατότητα να επισκεφθείτε πολλά από τα αξιοθέατα της περιοχής.


Συγκεκριμένα


Το Αρχαιολογικό Μουσείο της Ολυμπίας

Το Αρχαιολογικό Μουσείο της Ολυμπίας, ένα από τα σημαντικότερα της Ελλάδας που βρίσκεται στην Αρχαία Ολυμπία και παρουσιάζει τη μακραίωνη ιστορική εξέλιξη ενός από τα λαμπρότερα ιερά της αρχαιότητας, που ήταν αφιερωμένο στον πατέρα των θεών και των ανθρώπων, τον Δία, και αποτέλεσε την κοιτίδα των Ολυμπιακών Αγώνων.

Το δρυοδάσος της Φολοής

Το δρυοδάσος της Φολοής βρίσκεται στο Οροπέδιο της Φολόης, στους νότιους πρόποδες της Οροσειράς του Ερυμάνθου και απέχει 25 χιλιόμετρα από την Αρχαία Ολυμπία, αποτελώντας το σημείο αναφοράς για το δασικό πλούτο της ορεινής Ηλείας και γενικότερα της Ελλάδας. Οι θεόρατες πλατύφυλλες βελανιδιές του αποτελούν στοιχείο μοναδικότητας και απαράμιλλης ομορφιάς σε όλη την Ευρώπη.

Τους καταρράκτες της Νεμούτα

Δίπλα στο φαράγγι του Ερυμάνθου, στα όρια των νομών Ηλείας και Αρκαδίας, θα βρείτε τους οκτώ καταρράκτες της ρεματιάς του Χαρατσαρίου, με ύψος που ξεκινά από τα 15 και φτάνει έως τα 25 μέτρα. Η απείρου κάλλους διαδρομή ξεκινά από το χωριό Νεμούτα του Δήμου Αρχαίας Ολυμπίας και αποτελεί μία από τις πιο όμορφες διαδρομές του νομού Ηλείας.

Το Περιβαλλοντικό Μουσείο Φολόης

Το Περιβαλλοντικό Μουσείο Φολόης βρίσκεται σε δασική έκταση στην τοποθεσία Λούτσα. Στεγάζεται σε ένα ξύλινο κτίριο και η διαμόρφωση του περιβάλλοντος χώρου έχει γίνει με παραδοσιακά υλικά. Διαθέτει βιβλιοθήκη, αίθουσα όπου εκτίθενται ενότητες που αφορούν στην οικολογία και στη μυθολογία, καθώς και αίθουσα 50 θέσεων με σύγχρονη υποδομή για διαλέξεις και προβολή οπτικοακουστικού υλικού.